EMEKLİ MAAŞINA ZAM MECLİSTEN GEÇTİ: EN DÜŞÜK AYLIK 16.881 TL

TBMM'de kabul edilen yeni düzenlemeyle En düşük emekli maaşı 16.881 TL’ye yükseltilirken, TSK personel yapısı ve turizm tesislerine ilişkin önemli değişiklikler de yasalaştı

Emekli Maaşına Zam Meclisten Geçti: En Düşük Aylık 16.881 TL

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda kabul edilen "Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı KHK’de Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi" ile emeklilere, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) personeline ve turizm sektörüne yönelik önemli düzenlemeler hayata geçirildi.

Teklifin ilk imzacısı olan AK Parti Adıyaman Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Doç. Dr. Resul Kurt, Genel Kurul’da yaptığı konuşmada, ekonomik şartların özellikle dar gelirli ve emekli vatandaşları zorladığını ifade etti. Kurt, yeni düzenlemeyle birlikte en düşük emekli aylığının 16.881 TL’ye çıkarıldığını, en yüksek emekli aylığının ise 109.944 TL olduğunu duyurdu. Emeklilere refah payı ve seyyanen zamlar yoluyla destek sağlandığını belirtti.

TSK'da Terfi Sistemi Yeniden Yapılandırıldı

Yeni düzenlemeyle birlikte, Deniz ve Hava Kuvvetleri’ndeki tüm muharip sınıf general ve amirallerin korgeneral ve koramiral rütbelerine terfi edebilmesinin önü açıldı. Ayrıca Kuvvet Harp Enstitüsü’nü tamamlayan personelin üst rütbelere terfisi kolaylaştırıldı. FETÖ sonrası oluşan rütbe dengesizliklerinin giderilmesi amacıyla terfi sistemi yeniden yapılandırıldı.

Turizm Tesislerinde Yeni Dönem

Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı ücretsiz girişli günübirlik sosyal tesislerin yalnızca bakanlık işletmeleri veya bakanlığın %45’ten fazla ortak olduğu şirketler tarafından işletilmesinin önü açıldı. Ayrıca, turizm belgeli konaklama tesislerinde çalışan personelin haftalık izinlerini on günlük süre içinde kullanabilmelerine olanak tanındı.

Milletvekili Kurt, konuşmasının başında Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde şehit olan 12 asker ve yangınlarda hayatını kaybeden orman personelini anarak, şehitlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

UHA Haber Merkezi - RAMAZAN YAVUZ

EKONOMİ